Beskrivelse

Thotalagala Bungalow

Charmerende bungalow med en betagende udsigt – en hyldest til øens rige tehistorie
Omkring 1350 meter over havets overflade, omgivet af et smukt og stilfuldt parkanlæg med grønne træer og en spektakulær udsigt, ligger et historisk og charmerende hotel ved navn Thotalagala Bungalow.
 
Thotalagala Bungalow blev bygget i 1870, som en privat residens for en britisk plantageejer, og er i dag en hyldest til Sri Lankas rige tehistorie. De 7 unikke suiter, der hver er opkaldt efter en person, der har haft særligt betydning for øens historie, emmer ligesom resten af hotellet af idyllisk charme og hjemlig atmosfære – og det er uanset om du nyder den fantastiske udsigt fra terrassen med varm kakao, skumfiduser og hjemmebag eller om du er på spændende rundtur på tefabrikken.
 

I Sir Thomas Liptons fodspor

Thotalagala Bungalow er gennemsyret af historie. Det er beliggende på en ejendom, der er en del af en samling af plantager, der tilsammen udgør næsten 8000 hektar af den fineste højlands te. Udtrykket "Ceylon Tea" blev skabt her og det var også her Lipton's Tea blev grundlagt og hvor det første pund te, der blev solgt, blev produceret. Sir Thomas Lipton boede her fra 1890 til 1910 – og gæsterne kan i dag bo i hans suite.
 
 

På opdagelse i teens verden

Sir Thomas Lipton overtog i 1880 plantagen og startede det, som vi i dag kender som Lipton Tea, verdens største tebrand. En af de mest unikke oplevelser her, er et besøg på den historiske tefabrik. Den nænsomt bevarede fabrik er en tidskapsel, der fortæller historien om Sri Lankas tehandel og fremstilling og er et must-see for enhver historieinteresseret rejsende. Tefabrikken producerer stadig og meget ser ud som dengang – nogle af de af de gamle maskiner benyttes endda endnu. Du kan også tage på opdagelse i teplantagen og den nærliggende landsby på 3 forskellige vandreture, der er inkluderet i opholdet ligesom besøget på fabrikken.
 

En dag på Thotalagala Bungalow

Begynd dagen i poolen, mens solen står op over landskabet. Poolen er fyldt med kildevand fra bjergene, og måske er du heldig at få besøg af en lille abe, der skal have slukket tørsten. Vil du gerne blive lidt længere under dynen, kan du starte dagen i ”morning-room”, hvor der tændes op i pejsen og hvor du kan nyde morgensolen, der stråler ind gennem vinduet. Efter en dejlig dag, mødes man i ”Cigarværelset”, som stadig står som da det blev bygget, til en drink og et spil kort eller brætspil ved pejsen, inden middagen bliver serveret. Ved sengetid er der sat varmt vand, tebreve og en lille sød hilsen i din suite og en varmedunk i sengen sørger for, at der er lunt og dejligt under dynen.
 

Derfor er Thotalagala Bungalow noget særligt

På Thotalagala Bungalow går alt bare op i en højere enhed; Den gode mad, historien, beliggenheden, atmosfæren, det diskrete og nærværende personale – det hele. Da vi besøgte stedet, udbrød en af os: ”Jeg tror aldrig, at jeg har boet et så dejligt sted, hvor man samtidig også føler sig hjemme.” 
Se fuld beskrivelseSe mindre beskrivelse
Velegnet til par
Historisk og charmerende
Fabelagtig udsigt
Varm og hjemlig atmosfære
Unikt indblik i Sri Lankas tehistorie
FACILITETER Thotalagala Bungalow
Historiske suiter med betydningsfulde navne
Thotalagala Bungalow har i alt 7 værelser: 4 Suites, hvoraf 3 er med en sofaseng, og 3 Luxury Suites. Værelserne er alle forskellige i både størrelse og udseende, da det oprindeligt er bygget som privat bolig. Hver suite har navn efter en herre, der har sat sit præg på Sri Lanka: Reverend Walter Stanley Senior, Major Thomas William Rogers, Mr. Sam Popham, Mr. George Pilkington, Mr. John Duncan og Mr. James Taylor, som er ham der i 1867 bringer den første tebusk til Sri Lanka fra Indien. I 1890 møder han Sir Thomas Lipton og de begynder sammen af producere små pakker med te til eksport. Sidst men ikke mindst er der Sir Thomas Lipton suiten, som har en lille terrasse og trædesten direkte fra terrassen til poolen.
 
Børn over 12 år er velkomne. Ofte bookes hele bungalowen af én familie og så er børn i alle aldre velkomne.
All Inclusive
Internet
Laundry service
Lounge/bar
Restaurant(er)
Swimmingpool