Rundrejse beskrivelse Oplev Zambias 3 største perler - South Luangwa og Lower Zambezi Nationalparkerne samt Victoria Vandfaldet

Zambias Højdepunkter med Victoria Falls

Zambias Højdepunkter med Victoria Falls

Zambia er kendt for de store floder, den gode service og de historiske kolonibyer 

 
Befolkningen i Zambia er utrolig imødekommende og taler rigtig godt engelsk. Du vil blive mødt med høj service og opleve eksklusive safarioplevelser væk fra masseturismen, den livgivende Zambezi River og den historiske koloni by Livingstone.
På denne rejse giver vi dig det absolut bedste af det spændende safariland Zambia.
 
Lower Zambezi Nationalpark
Når man langsomt nærmer sig Lower Zamebezi Nationalpark, får man fra flyet et fantastisk indtryk af det smukke område. Zambezifloden fremstår næsten uvirkelig med smalle kanaler, som omkranser små øer, og allerede ved indflyvningen kan man være heldig at se elefanter og flodheste, som bader og græsser i det frodige område omkring floden.
 
Safariaktiviteterne er mange. Her køres safari om dagen og efter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fods. Vandaktiviteterne er meget populære. Lad dig drive med strømmen i en kano ned af de fredfyldte kanaler – en perfekt måde opleve dyre- og plantelivet på tæt hold. Bådcruises og fisketure på Zambezifloden er ligeledes et hit!
 
South Luangwa Nationalpark
South Luangwa Nationalpark ligger i det østlige Zambia, tæt ved grænsen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en af Afrikas fineste safariparker. Den byder på safarioplevelser i særklasse!
 
Omkring den livgivende Luangwa River samles parkens dyr i store antal for at drikke og jage. Parken huser over 60 forskellige større dyrearter og over 400 forskellige fuglearter. Området er fascinerende på mange punkter: i de tørre vintermåneder består South Luangwa af åben gylden savanne, men henover sommeren forvandles dette landskab til et mekka af grønt, når regnen får planter og blomster til at florere.
En usleben juvel for dem, der brænder for en rigtig oplevelsesrejse.
 
Victoria vandfaldet er et storslået skue som danner grænse mellem Zimbabwe og Zambia, omgivet af reservater og Nationalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe siden ganske tæt på vandfaldene og på Zambiasiden ligger den noget større by Livingstone ca. 9 km fra vandfaldene.
 
Her er der mulighed for en lang række aktiviteter som kan bookes gennem hotellet eller bureauer i byen. Som en mere rolig aktivitet kan en ”sunset-cruise” anbefales oven for vandfaldet hvor man kan se dyr, fugle og flot natur i adstadigt tempo. En flyvetur over vandfaldene er også en imponerende oplevelse og vandtågerne fra ”Mosi –oa- Tunya” – røgen der tordner, kan i perioder ses op til 50 km væk.
 
Chongwe River Lodge ligger smukt ved Zambezifloden og består af luksustelte og suites, alle med udsigt til floden. Her er pool, bar og en restaurant der serverer dejlig mad inde og ude som man ønsker. Her er aktiviteter som klassik safarikørsel, vandring, båd safari og fiskeri.
 
Chinzombo ligger ved bredden af Luangwa floden. Lodgen er bygget til udsøgt luksus, elegance, stil og komfort. De 6 teltvillaer har eget stort badeværelse, soveværelse med air-condition, egen pool og en stor terrasse med udsigt over Luangwa dalen.
 
Mchenja Bush camp er en lille intim telt camp i den nordlige del af South Luangwa National Park, med 5 gæstetelte hvor der maximalt kan bo 10 gæster. Her er et større fællestelt med restaurant og bar og ikke mindst et badekar til hvert telt med udsigt over Luangwa floden.
 
Tongabezi Lodge ligger ca. 10 km vest for Livingstone. Fra lodgen er en storslået udsigt over Zambezifloden og her er en lang række faciliteter, heriblandt pool og en restaurant der byder på fortrinlig mad. Servicen er også i top. Man kan sejle på floden eller vandre på afmærkede stier.
 
Guide
Engelsktalende guider som er veluddannet inden for bæredygtig vildtforvaltning i Afrika.
 
Børn på rejsen
Børn fra 13 år og opefter er velkomne.
 
Safari, transport og køretøj
Der flyves i mindre fly mellem de 3 områder og mellem camps og landingsbaner er der safarikørsel.
Transport til Victoria Falls foregår i komfortabel minibus eller personbil. På safarien foregår det med campens egne specialbyggede åbne firehjulstrækkere, ligesom der er safarisejlads på Zambezifloden.
 
Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kano sejlads, hesteridning, forskellig safarikørsel, jet-boat, river rafting og bungi-jump mv.
 
Vis fuld beskrivelseVis mindre
Afrejsedatoer — afrejse hver dag fra Danmark. Grundet regnperioden er sæsonen begrænset til perioden maj - start november
Rejsebeskrivelse Zambias Højdepunkter med Victoria Falls Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1
Ankomst - Lower Zambezi National Park
Time + Tide Chongwe Camp
Chongwe Camp
I lufthavnen i Lusaka bliver du mødt af vores lokale repræsentant der hjælper dig til det mindre fly, der tager dig godt en times flyvning til Lower Zambezi National Park. Fra landingsbanen er der ca. 20 minutters safarikørsel til den skønne Time + Tide Chongwe Camp.
 
Lower Zambezi National Park ligger med Chongwe River som den vestlige grænse, Luangwa River som den østlige grænse og den mægtige Zambezi River som den sydlige grænse.
 
Området her er det eneste sted på Zambezi-flodens 2700 km løb hvor der er Nationalpark på begge sider, da Zimbabwes berømte Mana Pools er på den modsatte bred. Time + Tide Chongwe Camp tilbyder en lang række aktiviteter til lands og til vands, herunder safari eller fiskeri efter de frygtede tigerfish eller bream i små motorbåde eller kanoer. Der er naturligvis også rig mulighed for klassisk safarikørsel, natsafari og walking safari.
 
Overnatning
3 nætter, Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 2
Lower Zambezi National Park
Time + Tide Chongwe Camp
Chongwe Camp
Fuglestemmer og måske abers puslen i træerne står for morgenvækningen og en herlig dag venter. I den tørre periode optræder elefanter og bøfler i store flokke og har kun få steder at drikke, men når det har regnet er de mere spredte. Måske ligger løverne på lur, men når der er vand mange steder og græsset står højt bliver det sværere for dem at jage. Her kan man også tage på natsafari efter mørkets frembrud og der vil igen være mange andre end de dagaktive dyr at se – det kan være mindre katte, grævlinger, fugle som ugler og natteravne. Men også de store katte og hyæner mv. som man måske har set om dagen opfører sig helt anderledes når det er mørkt. Nattens komme sætter gang i mange lyde, måske et løvbrøl – man gyser lidt – det er nat i Afrika!
 
Overnatning
Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 3
Lower Zambezi National Park
Time + Tide Chongwe Camp
Flodheste i Lower Zambezi
Omkring lodgen er der store træer som giver liv til masser af aber og et rigt fugleliv der tæller over 400 arter og findes i alle regnbuens farver. På Zambeziflodens safarisejlads i motorbåd og kano, kan man komme ganske tæt på dyrene, både dem der kommer ned for at drikke og de leguaner, oddere, krokodiller, flodheste mv. der lever i og omkring vandet.
 
Områderne her ligger meget langt fra større byer ligesom der er ganske få camps i området, hvilket gør at det er noget af det mest autentiske og uberørt man finder i denne verden. Lejrbål og solnedgang over Zambezifloden er en magisk oplevelse.
 
Overnatning
Time + Tide Chongwe Camp
Måltider
All Inclusive
Dag 4
South Luangwa National Park
Time + Tide Chinzombo
Chinzombo
Efter morgenmaden går turen med mindre fly nordpå til South Luangwa National Park. Den over 9.000 km2 km store park har over 60 større dyrearter og mere en 400 forskellige fugle heriblandt ”Big5”: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Dog er der ganske få næsehorn, så dem skal man ikke forvente at se, men de øvrige arter optræder i stort tal.
 
Ved airstrippen holder jeres chauffør klar til at køre jer til den meget smukt beliggende Time + Tide Chinzombo. Luksus-campen har kun 6 store villaer, der ligger med en fremragende udsigt til lagune og med Chindeni-bjergene i baggrunden.
Campen er bygget med en elegance, stil og komfort som man kun sjældent oplever, og opholdet her vil blive et minde for livet!
 
De smukke villaer er indrettet med et stort badeværelse, soveværelse med aircondition, egen pool, og en stor åben terrasse med udsigt over floddalen.
 
Området er måske det bedste dyreområde i landet og der vil altid være noget spændende at se på hvad enten man er i campen eller på safari i området. Her er også fremragende vandresafari, blandt de bedste i Afrika, ligesom man også her kan køre natsafari og se de mange dyr der ofte ikke kommer frem om dagen. Dagen går på hæld og natholdet tager over igen.
 
 
Overnatning
2 nætter, Time + Tide Chinzombo
Måltider
All Inclusive
Dag 5
South Luangwa National Park
Time + Tide Chinzombo
Chinzombo
Næste morgen kan alt være forandret, nætterne går ikke stille af her – en bøffelflok kan være kommet til området og løverne vil prøve at fange deres favoritføde, men det er ikke ufarligt og det sker at bøflernes store horn spidder en løve - dagens drama er i gang. Dette område er også et godt sted at se de sjældne vilde hunde som er eminente jægere og trives godt her fordi der er store uberørte områder med få mennesker. Man kan også sagtens bruge en halv dag i den dejlige camp, da der altid vil være masser af fugle og dyr der kommer til lagunen for at drikke.
 
Området her er et fremragende sted, hvis man skulle vælge vandresafari. Ud over guiden er der en bevæbnet ranger (naturpoliti/opsynsmand) med som sørger for sikkerheden. Dog bruger man oftest det meste af tiden på at se på ting som spor, træer, fugle, insekter, men naturligvis også større dyr. Det er en ganske anden oplevelse at vandre og masser af ting man ikke ser når man kører åbenbarer sig for en.
 
Endnu en Afrikansk solnedgang er på vej og måske finder guiden et sted med en flot udsigt og I får en ”sundowner” drink, mens ”natholdet” gør klar.
 
Overnatning
Time + Tide Chinzombo
Måltider
All Inclusive
Dag 6
South Luangwa National Park
Time + Tide Mchenja
Mchenja Camp
Efter morgensafari og morgenmad skiftes indkvartering, men du bliver fortsat i det dyrerige South Luangwa National Park, når der køres safarikørsel nordpå i nationalparken (ca. 2 timer) til jeres indkvartering Time + Tide Mchenja. 
Campen ligger ned til Luangwe floden, og med kun 5 safaritelte vil man få en personlig og privat oplevelse - helt tæt på naturen og vildtet i Afrika!
 
Fra dit badekar kan du ligge og holde øje med elefanterne når de kommer ned til floden for at drikke samt de smukke solopgange over bushen.
 
Overnatning
3 nætter, Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 7
South Luangwa National Park
Time + Tide Mchenja
Mchenja Camp
Du er nu ved at vænne dig til de mange lyde fra bushen ikke mindst tidlig morgen er der mange fugle og dyr der signalerer solens snarlige komme. Du kører morgensafari på klassisk vis med lidt kaffe/the samt lidt kiks inden man tidligt tager på 2-3 timers safarikørsel.
 
Herefter er der så dejlig morgenmad og for de aktive er der ligeledes mulighed for vandring enten før eller efter morgenmaden. Så holder man typisk ”siesta” i middagstimerne hvor dyrene ikke er så aktive og kører så ingen ud ved 16 tiden. Der er også mulighed for at køre når det er blevet mørkt hvor man med projektør kan se andre katte, hulepindsvin, nataber og måske nogle af de store rovdyr på jagt.
 
Hjemme i lejren vil der være lejrbål, en drink om man vil og dejlig middag akkompagneret af nattens lyde.
Overnatning
Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 8
South Luangwa National Park
Time + Tide Mchenja
Mchenja Camp
Dagen går hurtigt i bushen, hvor du hele tiden oplever noget nyt!
 
Oplevelserne med at fange de fantastiske farve og motiver i dit kamera, eller bare at være derude og dufte, mærke og føle Afrika.
 
De lune aftener er noget helt særligt og den fysiske træthed man mærker når man trækker sig tilbage til sit telt for natten, er også en dejlig følelse.
 
Overnatning
Time + Tide Mchenja
Måltider
All Inclusive
Dag 9
Livingstone, Victoria Falls
Tongabezi Lodge
Efter morgenmaden flyver du til Livingstone som ligger tæt ved Victoria vandfaldene. Den skønne Tongabezi Lodge ligger en halv times kørsel fra Livingstone lige ned till floden. Fra lodgens store dæk kan man opleve livet på floden både i form af dyr og fugle, men også de mange forskellige både der sejler forbi, mens man nyder man drink.
 
Her er der mulighed for en lang række aktiviteter som nemt kan bookes gennem hotellet eller bureauer i byen. Som en mere rolig aktivitet kan en sunset-cruise anbefales oven for vandfaldet, hvor man kan se dyr og fugle og flot natur i adstadigt tempo. En flyvetur med helikopter over vandfaldene er også en meget flot oplevelse og vandtågerne fra ”Mosi-oa-Tunya” – røgen der tordner, kan i perioder ses op til 50 km væk.
 
Overnatning
2 nætter , Tongabezi Lodge
Måltider
All Inclusive
Dag 10-11
Livingstone, Victoria Falls — Hjemrejse
Tongabezi Lodge
Zambia - Victoria Falls
Lodgen arrangerer en række aktiviteter som Victoria Vandfaldene, ”Sunset cruise”, dags-cruise, fisketur, picnic tur til en ø i floden, guidet fugletur, guidet landsbytur, guidet tur i Livingstone og lokalt marked.
 
Victoria Vandfaldene og området omkring er på UNESCO´s verdensarvsliste og betragtes som et af verden syv naturvidundere og er en oplevelse for livet.
 
På dag 11 er det nu tid til at vende hjem til Danmark og jeres chauffør vil sørge for transport til Livingstone lufthavn, hvorfra I flyver tilbage til Danmark med skift undervejs
 
Overnatning
Tongabezi Lodge
Måltider
All Inclusive
IndkvarteringZambia

Time + Tide Chinzombo

Eksklusiv camp ved Luangwa floden

Time + Tide Chongwe Camp

Smukt beliggende safaricamp ved flodbredden

Time + Tide Mchenja

Intim og stilfuld safaricamp

Tongabezi

Charmerende indkvartering med udsigt til Zambezi floden

INDIKATIONSPRISER Zambias Højdepunkter med Victoria Falls
Pris per person (ved to voksne i delt dobbeltværelse)
ZAMBIAS HØJDEPUNKTER, 10 NÆTTER FRA
Periode
Voksen
01.05.24 - 30.06.24
94.700
01.07.24 - 31.08.24
113.695
01.09.24 - 31.10.24
110.695
01.11.24 - 20.12.24
94.700
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet København – Lusaka / Livingstone - København med skift undervejs
 • Transfer i safarifly Lusaka - Lower Zambezi N.P.
 • Transfer i safarifly Lower Zambezi N.P. - South Luangwa N.P.
 • Transfer i safarifly South Luangwa N.P. - Livingstone
 • Alle transfers, som beskrevet i programmet 
 • 3 overnatninger i Time + Tide Chongwe Camp med All Inclusive
 • 2 overnatninger i Time + Tide Chinzombo med All Inclusive
 • 3 overnatninger i Time + Tide Mchenja med All Inclusive
 • 2 overnatning i Tongabezi Lodge med All Inclusive
 • Safarikørsel og sejlads ifølge program
 • Entre til Nationalparker
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vand i bilen under safarikørsler
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.