Rundrejse beskrivelse Tanzania safari

Tanzanias højdepunkter — Serengeti sletten, Tarangire & Ngorongoro krateret

Tanzanias højdepunkter — Serengeti sletten, Tarangire & Ngorongoro krateret

Safari i Tanzania er en oplevelse du aldrig glemmer. Landet gemmer på nogle af de største og mest berømte naturreservater i Afrika. De er hjemsted for smukke antiloper, giraffer, zebraer, krokodiller, flodheste, tusindvis af fugle - og for de eftertragtede ”Big Five” - næsehornet, elefanten, løven, leoparden og bøflen.
 
På denne rejse skal du opleve Tarangire Nationalpark, som er overset af mange, til trods for parkens rige dyreliv. Derefter venter endnu et overflødighedshorn af dyreliv i Ngorongoro krateret og dets skråninger, hvor også det stolte masaifolk lader deres kvæg græsse. Safarien slutter ved Serengeti-sletten, hvor enorme flokke af zebraer, gnuer og gazeller hvert eneste år tager på en tusind kilometer lang vandring til nye græssletter.
 
Tre vidt forskellige safari- & nationalparker i Tanzania, der alle byder på uforglemmelige safarioplevelser.
 
Store rejseoplevelser handler ofte om små detaljer, så efter en lang dag med spændende safari, kan I slappe af i velvalgte og hyggelige camps, hvor I sover i trygge og komfortable telte eller hytter. Her serveres dejlig mad, og efterfølgende kan aftenen afsluttes ved bålet under en stjernebesat nattehimmel og sludrer om dagens mange oplevelser.
 
Gør klar til dit livs safari-eventyr!
 
Rejsebeskrivelse Serengeti, Tarangire & Ngorongoro krateret Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1
Danmark — Arusha, Tanzania
Arusha Coffee Lodge
Arusha Coffee Lodge
I rejser fra Danmark, typisk om morgenen, til Kilimanjaro lufthavn i Tanzania.
 
Ved ankomst til Kilimanjaro lufthavn om aftenen ordnes indrejseformaliteterne, hvorefter I bliver mødt af jeres chauffør. I køres godt en time til jeres hotel i udkanten af safarihovedstaden Arusha omgivet af kaffeplantager.
 
Overnatning
1 nat, Arusha Coffee Lodge
Måltider
Morgenmad
Dag 2-3
Tarangire National Park
Kuro Tarangire
Kuro Tarangire
Efter morgenmad på lodgen bliver I kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver godt 20 minutter mod sydvest til Tarangire Nationalpark.
 
Ved airstrippen bliver I hentet af jeres guide og I køres til jeres camp igennem parken, på vejen er der gode chancer for at se vildt.
 
I tilbringer 2 nætter i Kuro Tarangire, der blot består af 6 telte og et fælles område med lounge, bar, spiseområde og en veranda, hvorfra der ofte kan ses elefanter i området. Kuru Tarangire ligger centralt i parken, et område hvor der ikke kommer så mange turister.
 
Under opholdet kører I safari i firehjulstrækker i de tidlige morgentimer og igen i de sene eftermiddagstimer. Derudover er der inkluderet en safari efter mørkets frembrud og en guidet vandretur. Den guidede vandretur er en fantastisk og anderledes oplevelse, ikke strabadserende, men spændende og med fokus på dyrespor og flora.
 
Dyrelivet i Tarangire er varieret og både løver, leoparder og ikke mindst elefanter er at finde i området.
 
Overnatning
2 nætter, Kuro Tarangire
Måltider
Helpension, udvalgte drikkevarer & tøjvask inkluderet
Dag 4
Ngorongoro Crater
Entamanu Ngorongoro
Entamanu Ngorongoro
Efter safari og morgenmad i campen, tager I afsked med Kuro og Tarangire. I flyver fra Tarangire godt 15 minutters flyvning til Manyara airstrip. Herfra køres I igennem varierede og smukke landskaber og landsbyer.
 
Når I nærmer jer selve Ngorongoro krateret, er I kommet op i højderne, hvor skyerne kan hænge lavt og regnskoven grænser helt op til vejen.
 
Ved ankomst til kraterkanten, er det tid til et kort fotostop inden I fortsætter køreturen mod jeres camp.
 
I er fremme i campen til sen frokost, hvor I kan betragte den spektakulære udsigt over krateret og den smukke natur.
 
Om eftermiddagen kan I besøge en Masai Boma (landsby) og komme på en kort guidet vandretur i området eller bare vælge at slappe af i de naturskønne omgivelser.
 
Overnatning
2 nætter , Entamanu Ngorongoro
Måltider
Helpension, udvalgte drikkevarer & tøjvask inkluderet.
Dag 5
Ngorongoro Crater
Entamanu Ngorongoro
Entamanu Ngorongoro
I dag skal I på safari i selve Ngorongoro krateret. I starter dagen tidligt for at komme så tidligt som muligt ned i krateret, inden der senere på morgenen kommer flere biler derned.
 
Skal man nævne et sted i Afrika hvor det er allerbedst af se storvildt, så må det være dette sted. Det cirka 20 kilometer brede krater huser omkring 30.000 dyr, heriblandt ”Big five” elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Det er tilsyneladende en åben og overskuelig flade i bunden af krateret, men ser man nærmere efter er der både sumpe med rørskove, små kløfter, vandhuller og skove der åbenbarer sig ved nærmere øjesyn. Gamle elefanter med kæmpe stødtænder tilbringer deres sidste år i krateret, i vandhullerne ligger store grupper af flodheste og i skovene kan man være heldig at se de sky leoparder.
 
Frokosten i dag er picnic i krateret og efter en spændende safari i krateret, kører I tilbage til campen, hvorfra I kan nyde den smukke udsigt og solnedgangen.
 
Overnatning
Entamanu Ngorongoro
Måltider
Helpension, udvalgte drikkevarer & tøjvask inkluderet.
Dag 6-8
Serengeti National Park
Lamai Serengeti
Lamai Serengeti
Fra Ngorongoro køres I tilbage til Lake Manyara airstrip.
 
I flyver sidst på formiddagen godt 45 minutter til den nordligste del af Serengeti, et af Afrikas fineste safarireservater. Her tilbringer I de sidste 3 nætter i den fantastiske camp, Lamai Serengeti.
 
Lamai ligger i det smukkeste område, med en næsten ubeskrivelig udsigt over Serengeti sletten. Lodgen er bygget imellem store stenformationer og har blot 8 huse/værelser, som er lyse og venlige med trægulv og muret vægge på tre sider og kanvas på siden, der vender mod Serengeti sletten. I fællesområdet er der spisestue, lounge og bar samt en pool.
 
I den nordlige del af Serengeti, vil der imellem juli og november være chance for at opleve vandringen af gnuerne, hvor man kan være heldige at se enorme flokke af disse og måske endda sammen med store flokke af zebraer, men der vil også være masser af andet vildt som eksempelvis kattedyrene. Er man der på andre tider af året, vil der stadig være masser af vildt og færre turister.
 
Typisk køres safari i de tidlige morgentimer og igen i de sene eftermiddagstimer, hvor dyrene er mest aktive.
 
Overnatning
3 nætter, Lamai Serengeti
Måltider
Helpension, udvalgte drikkevarer & tøjvask inkluderet.
Dag 9
Tanzania — Danmark
Hjemrejse
Lamai Serengeti
I spiser morgenmad i campen og køres til airstrippen, hvorfra I om morgenen flyver tilbage til Kilimanjaro lufthavn med ankomst først på eftermiddagen.
 
Fra lufthavnen i Kilimanjaro starter flyrejsen tilbage til Danmark, typisk via Europa.
 
Forlæng rejsen
Denne rejse kan skræddersyes og tilpasses lige efter jeres ønsker - samt forlænges med fx flere dage på safari eller afslappende badeferie.
Overnatning
Hjemrejse
INDIKATIONSPRISER Serengeti, Tarangire & Ngorongoro krateret
Pris per person (ved to voksne i delt dobbeltværelse)
8 NÆTTER FRA
Periode
Voksen
01.06.24 - 14.06.24
63.330
15.06.24 - 21.08.24
99.140
22.08.24 - 31.10.24
95.160
01.11.24 - 13.12.24
63.360
14.12.24 - 20.12.24
67.690
21.12.24 - 04.01.25
99.490
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup – Kilimanjaro t/r med skift undervejs på økonomiklasse
 • Privat transport i bil Kilimanjaro lufthavn – Arusha Coffee Lodge 
 • 1 x overnatning Arusha Coffee Lodge med morgenmad i Plantation Room 
 • 2 x overnatninger i Kuro Tarangire med helpension, udvalgte drikkevarer, en safari efter mørkets frembrud, en safari til fods og tøjvask og safari i privat firehjulstrækker
 • 2 x overnatninger Entamanu Ngorongoro med helpension, udvalgte drikkevarer, en privat heldags safari i firehjulstrækker i Ngorongoro krateret, besøg i en Masai Manyatta, kort guidet vandretur og tøjvask
 • 3 x overnatninger Lamai Serengeti med helpension, udvalgte drikkevarer, bush meals, vandresafari (afhængig af græshøjde), sundowner, tøjvask og safari i privat firehjulstrækker 
 • Transport i privat firehjulstrækker fra airstrip til camp (gælder i alle 3 camps)
 • Parkentré til Tarangire National Park, Ngorongoro og Serengeti National Park
 • Transport i fly Arusha lufthavn – Tarangire – Lake Manyara – Serengeti – Kilimanjaro lufthavn. De små fly opererer lidt som en bus med stop undervejs ved andre aistrips, for at tage andre passagerer med og sætte af. Det er tilladt at medbringe 15 kg bagage i alt.
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.