Rundrejse beskrivelse Safarioplevelser i to naturskønne parker

Unikke naturoplevelser og spændende safari i det sydlige Tanzania

Unikke naturoplevelser og spændende safari i det sydlige Tanzania

Kom med på en eventyrlig safarirejse til det sydlige Tanzania. Denne rejse tager dig til Ruaha National Park, som er berømt for sine meget dyrerige sletter og videre til den endeløse vildmark i Nyerere National Park, tidligere kendt som Selous Game Reserve. Du vil komme på masser af safariture både i firhjulstrækker, til fods og i båd – og så har du muligheden for at få den ultimative naturoplevelse med en nats ”fly-camping,” hvor du overnatter ude i det fri under stjernerne, falder i søvn til naturens lyde og vågner sammen med bushen, når solens første stråler titter frem i horisonten. Det er virkelig safari, natur og frihed, når det er bedst.
 
På den første del af rejsen skal du bo i en rigtig bushcamp, hvor der er de mest nødvendige faciliteter og hvor der i den grad er skruet op for idyllen og autenticiteten - og så er der en vidunderlig fred og ro. I den sidste del af rejsen bor du på en hyggelig lodge, hvor du bogstavelig talt har naturen lige udenfor døren.
 
Rejsen vil blive fyldt med fantastiske safarioplevelser, derudover kan du glæde dig til at se den betagende Stiegler’s Gorge, spise picnic på en sandbanke, nyde sundowners i bushen, hygge omkring bålet, dyppe dig i varme kilder, fiske efter tigerfisk og måske kramme et baobabtræ.
Mulighed for afrejse alle dage, året rundt. Dette rejseforslag kan skræddersyes lige efter jeres ønsker.
De to lodges er lukket fra marts til maj.
Rejsebeskrivelse På safarieventyr i det sydlige Tanzania Fuld beskrivelse
Ophold Lokation Indkvartering
Dag 1
Fra Dar es Salaam til Ruaha Nationalpark
Kigelia Ruaha Camp
Kigelia Ruaha
Velkommen til Afrika og til dit safarieventyr i det sydlige Tanzania! Denne morgen flyver du fra Dar es Salaam til Msembe Airstrip i Ruaha Nationalpark. Straks efter ankomsten bliver du kørt til Kigelia Ruaha Camp, hvor en dejlig frokost serveres. 
 
Kigelia Ruaha Camp er en lille, skøn og ”underspillet” bushcamp, der er beliggende lige i det område, hvor koncentrationen af dyreliv er størst. Her finder du 6 kanvastelte og ét familietelt, der er indrettet i ægte safaristil – det vil sige helt simpelt. Her er dobbeltseng, skylletoilet og en rigtig ”safari-spandbruser.” Her kan du slappe af efter de mange spændende safariture, der har fået din puls helt i vejret af ren spænding. Nyd roen, fuglene der pjasker i fuglebadet, de smukke omgivelser og dyrene, der græsser fredeligt ude på savannen. Her er intet, der kan forstyrre roen – intet andet end en flok elefanter, som måske kigger forbi campen. 
 
Efter frokosten kan du pakke ud og friske dig op, inden du om eftermiddagen skal ud på den første safaritur, som bliver en lille smagsprøve på, hvad de næste dage i denne smukke nationalpark, vil byde på. Efter turen kan du slappe af, tage et bad, nyde en drink ved bålet og glæde dig til en skøn 3-retters middag.
 
Overnatning
3 nætter, Kigelia Ruaha Camp
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 2
Safarioplevelser i Ruaha Nationalpark
Kigelia Ruaha Camp
Kigelia Ruaha
Safari kan man aldrig få nok af – slet ikke i en så dyrerig park som Ruaha. Parken er næsten 50% større end Serengeti, men med en tiendedel så mange besøgende. Dagen byder på safarikørsel om morgenen, når bushen og dyrene vågner, og igen om eftermiddagen når solens sidste stråler farver savannen orangerød.
 
Allerede når du sætter dig til rette i firhjulstrækkeren, bevæbnet med kamera og solbriller, kan du mærke forventningen og en sitrende spænding boble i dig. Ingen ved, hvad lige netop denne tur vil byde på. Vil det blive en rolig tur, hvor du får perfekte billeder af zebraer, gnuer, giraffer og antiloper, der går fredeligt og græsser? Vil du se nyfødte kalve, der dier hos deres mor, mens resten af flokken holder et vågent øje efter rovdyr? Eller vil du måske opleve en intens jagt, hvor løver eller geparder sniger sig ind på deres bytte? Uanset hvad der sker, er det sikkert at oplevelsen vil blive uforglemmelig, for der er altid noget at blive imponeret af, fascineret over eller grebet af på en safaritur.
 
Før, mellem og efter safarituren kan du slappe af i campen og glæde dig til næste tur, spise god mad, hvile  i teltet eller skue ud over savannen med en kop kaffe eller en kølig drink i hånden.
Overnatning
Kigelia Ruaha Camp
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 3
Mere safari - og hvad med at kramme et baobabtræ?
Kigelia Ruaha Camp
Kigelia Ruaha
Den sidste dag i Ruaha Nationalpark skal selvfølgelig bruges på flere uforglemmelige oplevelser. 
 
Landskabet og dyrelivet i Ruaha er varieret og dramatisk. Her er åbne sletter med baobabtræer, floder, hvor dyrene kommer for at drikke og krokodiller slapper af på bredderne og her er flokke af græssende dyr og smukke fugle, der letter og lander i samlet flok.
 
De kæmpemæssige baobabtræer er værd at bruge lidt ekstra tid på. Træerne er fascinerende og livsnødvendige for mange dyr - og så har de været meget nyttige for mennesker gennem tiden. Træstammerne kan gemme på store mængder vand og derfor tygger elefanter, eland antiloper og andre dyr på træets bark i den tørre sæson. Bavianer, vortesvin og mange andre dyr æder træets frø, væverfugle bygger reder i de store grene og slørugler og næsehornsfugle sover i træets mange huller og fordybninger. Når baobabtræerne ældes bliver de hule indeni og det har både mennesker og dyr nydt godt af. Mennesket har brugt de hule træer som fængsel, postkontor, bushbar og andre kreative ting, mens utallige reptiler, insekter og flagermus bruger træet som hjem – og så skulle det være et rigtig dejligt træ at kramme, da dens form er meget menneskeagtig. 
Overnatning
Kigelia Ruaha Camp
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 4
Ankomst til Nyerere N.P og scenisk sejltur
Sand Rivers Nyerere
Sejltur på Rufiji floden
Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til Ruaha Nationalpark og køre til airstrippen, hvor et safarifly tager dig til Nyerere, tidligere kendt som Selous National Park. En varm velkomst venter dig, straks du lander på Kiba Airstrip og efter en kort køretur ankommer du til din camp, Sand Rivers Nyerere. Her får du serveret en dejlig frokost med udsigt over floden og bagefter kan du pakke ud og slappe af på dit værelse.
 
Sand Rivers Nyerere ligger nærmest på bredden af Rufiji floden med hele den ene side åben ud mod floden. Det betyder, at her er en formidabel udsigt nærmest uanset, hvor du befinder dig i campen. Her er 5 Riverside værelser med en-suite badeværelser, åben front og panoramaudsigt over floden og så har man gjort sig umage for at få ”det udendørs indendørs”, så man kan nyde det naturlige lys, kølige briser og den vilde naturs mange lyde.
 
Om eftermiddagen bliver der serveret te og kage, inden det er tid til at stige ombord på en lille båd og nyde en rolig tur op ad floden – en dejlig kontrast til de sidste dages safariture i firhjulstrækkere. Når solen begynder at gå ned, sejler båden tilbage til campen, hvor du lige kan nå en kølig sundowner inden middagen serveres.
Overnatning
4 nætter, Sand Rivers Nyerere
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 5
Heldagssafari, dyp i varme kilder og frokostpicnic
Sand Rivers Nyerere
Sand Rivers Nyerere
Dagen starter med en dejlig morgenmad og derefter venter der dig en hel dag fyldt med spændende safarioplevelser i det 11 millioner hektar store område, der både byder på bush, skov, bakker og græsstepper og med den mægtige Rufiji flod, der er Tanzanias største flod, der bugter sig gennem landskabet. Parken gemmer på et utroligt rigt dyreliv og alle Afrikas ikoniske dyr kan opleves her. 
 
På dagskørslen kommer du både på den åbne savanne og floden – og hvis guiden spotter friske spor, så stiger I af bilen og følger dem til fods. Frokosten nydes ved et område med naturlige, varme kilder, hvor du kan nyde et dyp, mens der bliver gjort klar til en skøn picnic.
 
Derefter går turen hjemad igen, mens I fortsat holder udkig efter vilde dyr. Tilbage i campen kan du nyde et dejligt bad og eventuelt en drink i baren, før dagen slutter med endnu en middag og gode samtaler, inden du går til ro med bushens mange lyde, som den dejligste vuggevise.
Overnatning
Sand Rivers Nyerere
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 6
Sejltur til Stiegler´s Gorge og Fly Camping
Sand Rivers Nyerere
Sand Rivers Nyerere
Morgenen starter med endnu en sejltur op ad Rufiji floden til det smukke Stiegler’s Gorge, hvor der bliver serveret picnic-morgenmad på en sandbanke med udsigt til dette fantastiske landskab. Her kan du efter morgenmaden kan du gå en tur eller smide snøren i vandet og fiske efter tigerfisk.
 
Stiegler’s Gorge er omkring 8 km lang, 50 meter bred og 100 meter dyb fra dets højeste punkt til vandoverfladen. Området er hjemsted for krokodiller, som man sommetider må fjerne fra en sandbanke, så der kan blive dækket op til picnic, og her er massevis af fugle og aber. På turen hen til kløften ser man også ofte elefanter, antiloper og andet vildt, der står på bredden og drikker.  
 
Efter frokost går turen tilbage til campen, hvor du kan slappe af eller tage en dukkert i poolen, inden det er te-tid. Herefter bliver skoene snøret og så venter en skøn gåtur til et vidunderligt sted på søbredden, hvor du skal overnatte. Du har nemlig mulighed for at prøve ”fly-camping”, som netop betyder, at man slår lejr for natten ude i det fri og dermed får den ultimative naturoplevelse. Her tændes bål og spandbrusere bliver hængt op i træerne. Der bliver redt op med behagelige sengeruller og myggenet, som bliver slynget op mellem grenene, så du kan falde i søvn ude under den afrikanske stjernehimmel. Her serveres kølige sundowners og en lækker 3-retters menu. Det er en ubeskrivelig oplevelse, som man aldrig glemmer.(kan fravælges) 
Overnatning
Sand Rivers Nyerere
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer
Dag 7
Lake Tagalala og sundowner
Sand Rivers Nyerere
Sand Rivers Nyerere - flycamping
Hvis du er på ”fly-camping” starter dagen med camp-morgenmad i det fri og i lodgen bliver den serveret som vanlig. Herefter skal du på morgensafari i området omkring Lake Tagalala, hvor du igen oplever det rige dyreliv, men også et fantastisk fugleliv, som findes her. 
 
Tilbage i campen serveres frokost, inden du om eftermiddagen begiver dig ud på safaritur til et perfekt sundowner-spot i bushen. Mens du får serveret en kølig drink, nydes omgivelserne og roen over bushen med solens sidste stråler og de nataktive dyr begynder at dukke op.
Overnatning
Sand Rivers Nyerere
Måltider
Helpension og udvalgte drikkevarer.
Dag 8
Nyerere
Hjemrejsedag
Sand Rivers Nyerere
Så er dagen kommet, hvor dit eventyr i det sydlige Tanzania slutter og du skal rejse hjem til Danmark - eller ud på nye eventyr fx badeferie på Zanzibar. Men først skal du nyde din morgenmad, mens solen står op, og derefter bliver du kørt til Kiba Airstrip, hvorfra du flyver til Dar es Salaam – og derfra videre ud i verden.
Overnatning
Hjemrejsedag
Måltider
INDIKATIONSPRISER På safarieventyr i det sydlige Tanzania
Pris per person (ved to voksne i delt dobbeltværelse)
7 NÆTTER FRA
Periode
Voksen
01.06.24 - 15.06.24
54.770
16.06.24 - 19.06.24
64.070
20.06.24 - 04.07.24
64.670
05.07.24 - 18.07.24
66.670
19.07.24 - 11.10.24
65.130
12.10.24 - 16.10.24
64.670
17.10.24 - 31.10.24
64.070
01.11.24 - 09.12.24
54.770
10.12.24 - 21.12.24
55.370
Skræddersyet rejse
Denne rejse kan tilpasses til det antal nætter som ønskes - eller kombineres med ophold på andre hoteller og destinationer. Ring til en af vore rejsespecialister for mere information på telefon 7674 0070 eller skriv til os via vores kontaktformular.
 
Højtider — perioder over jul, nytår & påske
Disse er de mest efterspurgte rejseperioder i løbet af året, hvorfor flypriser og værelsespriser er væsentligt højere i denne periode. Der kan desuden være obligatorisk tillæg for julemiddag/nytårsmiddag. Kontakt os for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillet Kastrup – Dar es Salaam t/r med skift undervejs på økonomiklasse
 • 3 x overnatninger Kigelia Ruaha med helpension, udvalgte drikkevarer, tøjvask og safari i privat firehjulstrækker eller til fods (afhængig af græshøjde og fra 12 år) samt 1 x privat safari efter mørkets frembrud
 • 3 x overnatninger Sand Rivers Nyerere med helpension, udvalgte drikkevarer, tøjvask og safari i privat firehjulstrækker eller til fods (fra 12 år) samt bådture 
 • 1 x overnatning Sand Rivers Nyere Fly Camping (kan fravælges i stedet indkvartering Sand Rivers)
 • Transport i fly Dar es Salaam - Ruaha - Nyerere - Dar es Salaam. De små fly opererer lidt som en bus med stop undervejs ved andre airstrips, for at tage andre passagerer med og sætte af.  Det er tilladt at medbringe 15 kg bagage i alt
 • Transport i privat firehjulstrækker fra airstrip til camp t/r
 • Parkentré til Ruaha og Nyerere National Park
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring - fra 7% af rejsens pris og tegnes ved bestilling af rejsen
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Vaccinationer
Forbehold
De nævnte priser er baseret på billigste flybillet og olietillæg til destinationen. Er billigste flybillet udsolgt og/eller stiger olietillægget vil der være et pristillæg til ovenstående. På visse tider af året, kan der desuden være kampagnepriser på flybilletter, hvor flybilletten kan være billigere og prisen dermed reduceres. Der tages forbehold for valutakursændringer samt udsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstræber altid at afvikle rejsen i henhold til programmet, men det kan pga. vejrmæssige forhold og praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre rejsen anderledes end anført.