Store billeder

Blixen Tours på tur med Explora Journeys

Det er sidste tur før det for alvor går løs. Vi er ombord på det helt nye EXPLORA 1 – et krydstogtskib og et rederi, der vil mere og andet end deres konkurrenter. Turen fra Portsmouth til København er en ”shake-off” – altså den sidste prøvetur før ”de rigtige” gæster stiger ombord og skibet begiver sig ud på dets jomfrurejse fra København til Island. Vi er tre afsted fra det danske Blixen Tours kontor og tre fra det norske. Vi skal se, mærke, opleve, smage og prøve alt, hvad skibet kan, i de fire dage vi er ombord.
Store billeder
 
Vi er blevet registreret og er igennem sikkerhedstjekket. Endnu et venligt smil fra personalet og et sidste ”bip” på vores nøglekort og vi er ombord.
 
Første af mange indtryk
Det første, der møder os, er lobbyen, hvor bløde sofaer, firkantede marmorborde, enorme lysekroner og en bar, der strækker sig fra gulv til loft, byder os velkommen. Væggen bag baren er oplyst bagfra og opdelt i massevis af små firkanter, hvor flasker med gyldne drikke og skiver af smukke krystaller fører sig frem, hjulpet godt på vej af lyset fra væggen. Vores skosåle forsvinder ned i det tykke grå tæppe, som strækker sig gennem hele skibet, som en grå løber på det lyse marmorgulv. Langs siderne lokker den ene eksklusive butik efter den anden med eftertragtede mærkevarer som Rolex, Cartier, Panerai og Piaget.
 
En oplyst trappe snor sig op til næste etage, hvor et piano spiller behagelig musik – af sig selv – den perfekte baggrundsmusik til den følelse af fascination og boblende forventning, vi mærker i os, mens vi trykker på elevatoren og finder op til vores suite.
 
Ikke en kahyt
Vi er spændte. Explora Journeys kalder ikke værelserne på skibet for kahytter, som ellers er den gængse term på de fleste andre krydstogtskibe – og skibe i det hele taget - her på skibet kaldes de for ”suiter.” Det giver jo unægtelig en del forventninger til det, der venter bag døren foran os. 
 
Og jo, der er langt mere ”suite” end ”kahyt” over det, som bliver vores hjem de næste dage. Det første øjet fanger, da døren bliver åbnet, er vinduespartiet fra gulv til loft i den anden ende af suiten, hvor en dør fører ud til den private terrassen med en solseng, et bord med stole - og en uforstyrret udsigt over havet. Så finder øjnene den store seng med flere puder, så man kan finde den helt rigtige, og derefter sofaen, bøgerne, pyntetingene, fjernsynet, sminkebordet med det store spejl - og garderoben med en bøjlestang, hvor der rent faktisk er plads til mere end de to skjorter, der normalt skal kæmpe om pladsen. Her er også hylder og skuffer, hvor den øverste har glastop, så du kan se dine ure, bælter, slips eller hvad, du vælger at lægge der i. 
 
Det starter godt, men hvad med badeværelset - kan det også leve op til ”suite-betegnelsen?” Ja, også på badeværelset får man mere indtrykket af at være i en hotelsuite end i en kahyt. Her er plads. Det er ikke en balsal, men her er plads nok til at toilettet, håndvasken, væg til væg-spejlet og bruseren kan få sin egen plads. I bruseren er der endda en marmorbænk og stadig god gulvplads under regnbruseren – og så er der gulvvarme på hele badeværelset, som man selv kan justere. 
 
På opdagelse
Så langt, så godt. Kufferten, som allerede var leveret i suiten, før vi kom derop, er pakket ud, frisk havluft er inhaleret ude på balkonen, alle skuffer og skabe er blevet undersøgt for overraskelser – vi fandt i den forbindelse også et lille, men helt fyldt køleskab, en kaffemaskine og en skuffe med en meget fancy Dyson hårtørrer. Nu er det tid til at tage på opdagelse på resten af skibet – et dæk ad gangen.
 
De første dage ombord er vejret, som det har været en stor del af sommeren; overskyet, lidt blæsende og skiftevis regn og enkelte solstrejf, så det er oplagt at begynde udforskningen af skibet indendørs. Vi besøger de forskellige barer og lounges, der hver har sit eget tema og udseende. Her er den lyse og åbne Explora Lounge, hvor ”Afternoon Tea” bliver serveret hver eftermiddag. Et hyggelig koncept, hvor personalet smilende kommer rullende med en vogn med et udvalg af te - både de traditionelle Earl Grey og English Breakfast og derudover deres egne blends, hvor man blandt andet kan få en krydret te, som frisker op og giver energi. Så kommer en anden vogn rullende med endnu flere smil og et udvalg af kager – alt sammen akkompagneret af behagelig, live klavermusik. 
 
I Malt Whiskey Bar kan man nyde de gyldne dråber og udse sig en god cigar. Her er nemlig et helt rum, hvis hylder udelukkende gemmer på et udvalg af de bedste cigarer. I Astern Lounge er der forskellige foredrag, som er inspireret af de områder, skibet sejler i. På denne tur kan man blandt andet høre Tamar Larsen fortælle om ”hygge i Danmark” og Sarah Furness om ”Leadership lessons from the front line.” 
 
I Journeys Lounge er rummet fyldt op med bløde stole foran en scene og i siden af rummet er baren. En af aftenerne da mørket var faldet på, blev der tændt massevis af LED stearinlys på scenen og på bordene og der sad vi så, omsvøbt af hygge, og lyttede til dejlig croonermusik. 
 
Det bedste er næsten, at der er et helt nyt program hver eneste dag, så næste aften kan der være musik i en anden lounge og foredrag i den tredje. Ideen er, at der hver dag skal være noget at opleve for enhver smag – og flere steder på skibet på samme tid.
 
Ocean State of Mind
En rejse med Explora Journeys handler om at opleve “the ocean state of mind” på alle mulige måder. En af mulighederne er at deltage i en meditationstime i skibets Fitness Studio, en time som netop bliver kaldt ”ocean state of mind.” Bliver det lidt for roligt, er der mange andre timer, man kan deltage i, som solhilsner morgen og aften, Ocean Bootcamp, Move Your Body eller man kan træne i selve fitnessrummet, som er fyldt med det nyeste udstyr fra Technogym. En meget engageret træner viser os, hvordan man med få tryk på telefonen, bliver oprettet som bruger og nu har adgang til alverdens træningsprogrammer, vejledninger og en personlig træner, som guider og motiverer os - og på den måde får vi effektiv og intelligent træning, mens vi nyder udsigten over havet. Den mere simple måde at træne på, er en løbetur på løbebanen på øverste etage, mens man indånder frisk havluft, eller boldspil i Sport Court.
 
Uden mad og drikke…
En meget vigtig del af enhver rejse er måltiderne, så de forskellige restauranter, caféer og isbarer skal vi også have afprøvet. Vi gør, hvad vi kan, for at få smagt så meget som muligt i Emporium Marketplace, der er buffet, men så alligevel ikke. For her skal man ikke tage selv af store fade og skåle, men i stedet udser man sig det, man ønsker, og så bliver det, der kan, tilberedt mens man venter, og resten bliver portionsanrettet af serveringspersonalet. Her er alt fra sushi, asiatiske wokretter og supper til kødudskæringer, fisk, østers, jomfruhummere og skønne desserter.
 
I Fil Rouge får vi serveret retter med et fransk tvist, som lynstegt tun, hummer, steaks og luftige souffleer sammen med kølig hvidvin, krydret rødvin og til sidst en espresso – og hele tiden bliver vi opvartet af opmærksomme tjenere med glimt i øjet og smil på læben.
 
I Med Yacht Club er der endnu flere smil og god opvartning af tjenerne, der serverer spændende tapas, som vi på tjenerens opfordring deler, så vi kan smage mere. Sprøde blæksprutter, stegt halloumiost, kartofler med en stærk sauce, tzatziki, hummus, lækkert brød, rejer i en delikat sauce, fyldte auberginer, falafler og meget mere.
 
I Marble & Co Grill står de lækre kødudskæringer til frit skue i et køleskab med glasdør, så tænderne begynder allerede at løbe i vand, før man overhovedet har sat sig til bords. I Anthology bliver menuen udvalgt af anerkendte Michelin kokke, og på vores tur er det den berømte Mauro Uliassi, som står bag menuen. Vi når selvfølgelig også forbi Gelateria & Créperie, som serverer is, pandekager og frisk frugt og Crema Café, der altid er god for en friskbrygget kop kaffe og kage eller sandwich.
 
Den sidste frokost ombord får vi serveret i Sakura, hvor de tilbereder sushi og wokretter i et åbent køkken, så man kan se med – og det var mens vi miksede wasabi med soya og nippede til kølig rosé, at vi opdagede at solen skinnede for første gang på denne tur.
 
Pool og Piña Colada
Endelig har vi muligheden for at afprøve en af de mange pools, udendørs barer og soldæk – og straks springer vi i badetøjet og får henvist en solseng med bløde håndklæder. Behagelig musik spiller fra højtaleren, solen skinner fra en næsten skyfri himmel, endnu en smilende tjener serverer en Piña Colada og udsigten over havet, hvor solens stråler glitrer i havoverfladen, minder meget mere om Middelhavet end Nordsøen. Efter en times tid i en tilstand af ren velvære må vi dog løsrive os fra solsengen, for vi har endnu en ting vi skal afprøve; spaen – og nu har vi jo badetøjet på.
 
Boblemassage, isterningscrub og saltterapi
Det var nu slet ikke nogen dum beslutning. Spaens dæmpede belysning, skønne duft og beroligende meditationsmusik får os straks i en endnu mere afslappet tilstand og da vi sænker os ned i det varme, boblende vand, som blidt masserer hele bagsiden af kroppen, må vi enstemmigt udbryde ”aaaaaah.” Herefter skal dampbadet prøves, hvor duften af eukalyptus renser luftvejene, mens dampen renser resten af kroppen. Efter en stund her, går vi straks ud til beholderen med knust is, som skal bruges til blidt at eksfoliere huden. Kold is mod varm hud, lyder umiddelbart ikke så rart, men det er faktisk overraskende forfriskende. Vi slutter af med 20 minutter i saltterapirummet, som efter sigende skulle rense luftvejene, så selv folk med astma, mærker forskel. Vi mærker dyb afslapning og ren velvære - og efter et glas koldt vand med healende krystaller tøffer vi op i vores suite for at gøre os klar til den sidste aften ombord på EXPLORA 1.
 
Ikke farvel – men på gensyn
Vi har spist morgenmad og sidder i Crema Café og nyder endnu en kop kaffe, mens vi ser Københavns havn glide forbi udenfor vinduerne. Så er det vores tur til at gå i land og efter et sidste venligt smil og et sidste ”bip” på nøglekortet har vi igen fast grund under fødderne. En sidste gang vender vi os om mod skibet, som ligger så roligt og stolt og giver os et sidste glimt af dens terrasser, soldæk, redningsbåde og sorte skorstene med Explora Journeys mandalalogo. 
 
Det føles som så kort tid siden vi forlod Portsmouth, men samtidig er det så mange oplevelser, indtryk, grin og hyggelige samtaler siden, vi første gang gik ombord på EXPLORA 1. Første gang, ja – men absolut ikke sidste. For alt er ikke oplevet. Næste rejse vil aldrig blive som den foregående eller den før. Hver eneste rejse med Explora Journeys er ny og anderledes: en ny destination, ny rute, nye måltider, nye foredrag, nye koncerter, nye oplevelser.  Vi er lige gået i land i København og samme aften sejler skibet afsted mod Island. Her i 2023 når hun også en tur til England og Irland, til Canada, til Caribien og endnu flere steder – og der kommer i de kommende år flere skibe, flere destinationer og endnu flere oplevelser.
 
Vi takker for en fremragende tur og glæder os til at byde vores gæster velkommen ombord på EXPLORA 1.