Store billeder

Fra idé til drømmedestination

”Det skulle være et sted med ”barfodsluksus” – det vil sige et sted, der var luksuriøst og hvor der ikke manglede noget, men hvor stemningen stadig var afslappet, og hvor man kunne være sig selv.”
— Jirí Smecj, ejer af Velaa Privat Island.
Store billeder
 
"Jeg har altid forestillet mig, at vores gæster vil have følelsen af at være strandet på en øde ø – hvor der så tilfældigvis ligger et helt unikt resort.” Ordene kommer fra manden bag et af verdens mest overdådige og luksuriøse rejsedestinationer, Velaa Private Island på Maldiverne.
 
Manden, der hedder Jirí Smejc, er en tjekkisk finansmand, der sammen med sin kone, Radka, og en forretningspartner har skabt et Robinson Crusoe paradis, der er eftertragtet blandt rejsende fra hele verden, som værdsætter luksus, ualmindeligt smukke omgivelser og – ikke mindst – privatliv.
 
Egne drømme som drivkraft.
Stedet er skabt ud fra ægteparrets egne forestillinger om, hvad den ultimative feriedestination bør indeholde. I forbindelse med sine mange forretningsrejser havde Jirí Smejc besøgt Maldiverne et utal af gange, og selv om han havde forelsket sig i øerne, så syntes han alligevel, at der manglede noget. Der manglede et sted, som var bygget i pagt med naturen og med respekt for de smukke omgivelser, og som gav gæsterne muligheden for fuldstændig privatliv.
 
Parret ville ikke, at stedet skulle have overdreven luksus såsom forgyldte vandhaner. Det skulle være et sted med ”barfodsluksus” – det vil sige et sted, der var luksuriøst og hvor der ikke manglede noget, men hvor stemningen stadig var afslappet, og hvor man kunne være sig selv. Derfor var parrets forestillinger om den perfekte rejsedestination sammen med historien om Robinson Crusoe deres rettesnor gennem hele processen.
 
Den smukkeste skildpadde
Resultatet blev den smukke skildpaddeformede ø Velaa Privat Island. De eksklusive private villaer, der er bygget på pæle ude i vandet, skaber således hovedet på skildpadden, mens kroppen er selve øen.
 
Det er ikke kun formen, som øen deler med skildpadden – ”Velaa” betyder nemlig skildpadde på maldivisk. Derudover er øen beboet af havskildpadder, som også kommer til øen for at lægge deres æg i sandet, så der er rig mulighed for at se det smukke dyr både på land og i havet omkring øen. Skildpaddens skjold har ligeledes inspireret designeren af hotellet, hvorfor dets smukke farver og mønstre ses i små detaljer over alt.
 
Øen var altså det helt perfekte sted at skabe Smejc-parrets paradis. Den eneste ulempe var, at alle materialer til hotellet måtte skaffes andre steder, da øen ikke havde noget at byde på af den slags. Træet til hotellet blev derfor skaffet fra Borneo. Fliserne, som ikke bliver varme selv om solen bager på dem dagen lang, er fra Jordans ørken. Potteplanterne er fra Indonesien – ja, selv palmetræerne måtte hentes fra naboøerne.
 
Men sådan måtte det være for at den idé, der opstod over en flaske vin med en god forretningspartner, kunne blive til virkelighed. Selvom den flaske vin ifølge Jirí Smejc skulle blive den dyreste flaske, han nogensinde ville komme til at drikke, så var det også den bedste, for Smejc-parret fik skabt deres paradis.
 
Ingen Robinson Crusoe uden Friday
Smecj-parret ville skabe en fortryllende Robinson Crusoe ø, og det må siges at være lykkes. Men hvem ville Robinson Crusoe være uden sin ven og hjælper Friday? Så selvfølgelig har gæsterne på Velaa Privat Island også sin helt egen Friday – bedre kendt som en personlig butler.
 
For selvom parret ikke ville have overflødig luksus, så skal man ikke tage fejl af, at Velaa Privat Island er et ualmindeligt smukt, enestående og luksuriøst ”hide-away”, og stedet lever mere end rigeligt op til sine 5+ stjerner.
 
 
 
 
 
Store billeder