Drømmedestination for alle dykkere – også nybegyndere

Maldiverne er paradis. Kridhvide sandstrande, turkisblåt hav, svajende palmer og masser af solskin. Og lige som man tror, at nu kan det ikke blive mere enestående, så hiver Maldiverne endnu et trumfkort op af lommen; en verden under havets overflade, der er så spektakulær, eventyrlig og forskelligartet, at det langt overgår alle dine vildeste dykkerdrømme.
 
En af verdens bedste dykkerdestinationer
Maldiverne gemmer på tusindvis af koralrev, som myldrer med farvestrålende liv. Her finder du skildpadder, napoleonfisk, muræner og store stimer af fisk i alle regnbuens farver. Selv de steder, hvor du kan nøjes med at bruge snorkle, kan du se muræner, havskildpadder, blæksprutter, anemoner og flere arter af rokker. På de ydre rev kan du ofte møde grå revhajer, hvidtippede hajer og hammerhajer – og helt ude i det dybe blå ocean finder du barracuda, ørnerokker, mange typer af hajer og kæmpemæssige stimer af amber jacks og giant trevally. Maldiverne er særligt kendt for at være et af de bedste steder i verden at dykke med djævlerokker og kæmpemæssige hvalhajer.
 
Uanset om du er erfaren dykker eller nybegynder, så er Maldiverne et unikt dykkerparadis. Der findes dykkercentre på alle Blixen Tours’ øer og hvis du først skal til at tage dykkercertifikat, så er Maldiverne absolut ideelt til dette. Her er ligeledes flere steder, der tilbyder prøvedyk – også for børn – og mange steder kan du gå ud i vandet fra stranden med dykkerudstyret på i stedet for at hoppe i fra en båd.
 
Hvornår er det bedste tidspunkt?
Maldiverne er skønt året rundt – også når det gælder dykning. Lufttemperaturen ligger nogenlunde stabilt omkring 25-30 grader og havtemperaturen omkring 28-30. Der er dog alligevel variationer i løbet af året, som man bør tænke over, når man planlægger sin rejse.
 
Fra december til april byder Maldiverne på det bedste vejr og den bedste sigtbarhed og dermed de bedste muligheder for at se masser af fisk - og deres og koralrevets smukke farver kommer virkelig til sin ret. Fra maj til november er der mere plankton i vandet – særligt i maj og juni – så der vil sigtbarheden være mindre, men til gengæld er der større chance for at se filterfødere, som rokker og hvalhajer.
 
Hvor finder man Maldivernes bedste dykkersteder?
Mange dyk på Maldiverne er såkaldte strømdyk, hvor man bliver båret af strømmen hen langs revet. Mellem de mange atoller finder man kanaler og passager, hvor det vrimler med næringsstoffer, som tiltrækker massevis af fisk. Du kan selvfølgelig også svømme i roligere vand, hvor du udforsker et mindre område.
 
North Male Atollen er det mest kendte og elskede dykkerspot på Maldiverne. Her er der usædvanligt smukt, der er altid nyt at se og det er nemt at komme til.
 
Ari Atollen er ligeledes et af de bedste dykkersteder på Maldiverne. Her finder du blandt andet Gangehi Kandu, som er en af de længste kanaler i Ari Atollen, hvor du kan drive med strømmen i op til 2,5 km. Kanalen er hjemsted for mange forskellige hajarter – blandt andet leopardhajer – og også djævlerokker og hvalhajer.
 
Nordøst for Ari Atollen ligger Rasdhoo Madivaru, som er et af de mest spektakulære revformationer på Maldiverne. Her kan du se napoleonsfisk, ørnerokker, tun, grå revhajer, hvidtippede hajer, hammerhajer og meget mere.
 
South Male Atollen er ligeledes et populært dykkerspot. Atollen gemmer på seks kanaler gennem den østlige revvæg, hvorigennem der strømmer store mængder vand, som tiltrækker massevis af undervandsliv.
 
De nordlige atoller er mindre besøgte, men gemmer absolut også på fantastiske dykkerspots – og mere fred og ro, da der ikke er så mange andre dykkere.
 
Èn ting er sikkert; Uanset hvor og hvornår, så får du på Maldiverne uforglemmelige dykkeroplevelser, som kun få andre steder i verden kan leve op til.
 
 
 
Store billeder