Store billeder

5 (andre) ting du kan lave på Mauritius  

Når man tænker på Mauritius, dukker der typisk indre billeder op af lange kridhvide sandstrande, azurblåt hav og smaragdgrønne laguner – og samtidig et billede af sig selv liggende i solen og dase.

Og alt dette er lige præcis hvad Mauritius er, men faktisk kan man lave utroligt meget mere end at dase på stranden eller sippe drinks i solnedgangen – og det er uanset, om du er eventyrer, livsnyder, naturelsker eller adrenalinjunkie.

Her kommer 5 spændende aktiviteter, som du kan lave på Mauritius. 
Store billeder
Se det hele fra et nyt perspektiv
Oplev Mauritius’ skønhed på en helt ny måde – nemlig fra luften. En helikoptertur over øen er som at se på et levende postkort fra paradis.
 
Når rotorbladene starter og løfter dig op, åbner der sig et panorama af naturskønhed under dig: Oplev berømte strande, som Trou aux Biches og Le Morne, hvor det hvide sand møder det turkise vand på smukkeste vis. Få et imponerende udsyn over øens ikoniske naturattraktioner, som de imponerende vandfald ved Tamarin, det spektakulære underjordiske vandfald og de dramatiske klippeformationer ved Le Morne Brabant. Flyv over sukkerplantagerne og de smukke, gamle herregårde, der stadig pryder landskabet. Spot små fiskerlandsbyer langs kysten - og måske er du heldig at fange et glimt af havskildpadder og delfiner, der svømmer rundt i havet.
 
Du kan tage på sightseeing rundt om hele øen eller slå to fluer med ét smæk og lad helikopterturen være din transfer fra lufthavnen til hotellet. 
 
 
Fantastiske naturoplevelser til fods  
En anden og mindst lige så skøn måde at se øen på, er til fods på vandreture i Mauritius’ frodige og varierede landskaber. Fra kystens snoede stier til de grønne bakkelandskaber, byder øen på en række fantastiske vandreruter, der passer til alle niveauer af erfaring og fysisk form.
 
Tag turen op gennem frodige skove til toppen af det imponerende bjerg, Le Morne Brabant, og bliv belønnet med en betagende udsigt over øen og havet. Tag på opdagelse i Black River Gorges National Park, hvor et netværk af velholdte stier fører dig gennem uberørt regnskov, og på naturskønne ture i Vieux Grand Ports grønne og frodige bakkelandskab på sydøstkysten.
 
På den sydlige del af øen finder du også vulkankratere, hinduernes hellige sø, Grand Bassin, smukke vandfald og det spektakulære 7 Coloured Earth. 
 
Sightseeing med fart på  
Synes du nogle gange, at udflugtsturene kan blive lidt langsommelige? Og er fødderne ofte ømme allerede før, du har fået taget det første billede med dit kamera?
 
Så skulle du måske tage på sightseeing på en Quad bike eller en 4x4 buggy, som er en slags firhjulet crosser, hvor der er plads til en, to eller fire passagerer, så hele familien kan tage på tur sammen. 
 
Tag med på en tur til Heritage Nature Reserves smukke natur med vandfald og floder, dale og marker med sukkerrør og fortsæt op til højlandet, hvor du måske kan være heldig at spotte de elegante Java hjorte, som går fredeligt og græsser.   
 
Spil Golf på eksotiske mesterskabsbaner
Mauritius er i sandhed et paradis, men vidste du, at øen ligeledes er et paradis for golfentusiaster? Her er nemlig et usædvanligt højt antal golfbaner, fordelt rundt på øen, som rangerer fra almindelige 9-hullers baner til professionelle mesterskabsbaner på 18 huller, hvoraf flere er designet af verdensberømte golfpersonligheder som Ernie Els, Bernhard Langer og David Leadbetter.
 
Udover at banerne er yderst professionelt designet, så brillierer de ligeledes ved at være beliggende i de smukkeste omgivelser - og så er der (næsten) altid godt vejr.
 
Er du mere til paddeltennis, almindelig tennis eller andre sportsgrene, så fortvivl ej. Rigtig mange hoteller byder på flotte, nye baner til alt fra paddeltennis og tennis til beachvolley og petanque – og så har de fleste også et moderne og veludstyret fitnesscenter.  
 
Et hav af muligheder  
Det smukke, lune hav der omringer Mauritius, byder på et utal af aktiviteter og udflugtsmuligheder. Du kan snorkle og dykke i det krystalklare vand med professionelle instruktører, der tager sig kærligt og professionelt af både nybegyndere, der kan få en smagsprøve på livet som dykker, og de mere øvede, der kan udforske det dybe hav, grotter og skibsvrag.
 
Oppe på overfladen kan du stige ombord på din private yacht og nyde en romantisk sejltur i solnedgangen med din eneste ene, tage på sightseeing fra vandsiden eller bare nyde livet ombord på din helt egen luksusyacht. Du kan også nyde en hel dag i fred og ro på den lille og private ø, Ile Des Deux Cocos, der ligger ud for Mauritius sydøstkyst. 
 
Skal det være lidt vildere, så stig i stedet ombord på en Sea Kart, som er en blanding mellem en vandscooter og en gummibåd. Det er en af de mest sikre og samtidig sjoveste måder at komme omkring på havet og er derfor en perfekt aktivitet for hele familien. Nyd vinden i håret og suget i maven, når du drøner hen over vandoverfladen på vej ud på eventyr. 
 
Der findes også andre måder at få det der helt særlige sug i maven. For eksempel når du får en stor eksotisk fisk på krogen og kampen, om hvem af dig eller fisken der er mest udholdende, begynder - og det særlige øjeblik, når du om aftenen smager på din fangst. Afhængigt af årstiden, så kan du fange black og blue marlin, hajer, tunfisk, sailfish, bonito, dorado, wahoo og barracuda. 
 
En ferie på Mauritius kan altså sagtens være en afslappende daseferie, som foregår på stranden, men det kan også være en ferie fyldt med spændende aktiviteter – eller måske helt optimalt; en kombination af begge. Uanset hvad, så kan vi hjælpe dig med at skræddersy din rejse, så den bliver præcis, som du drømmer om.