Maldiverne vejrBedste rejsetidspunkt

Vi bliver ofte spurgt om 'hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Maldiverne?' Det korte svar er - du kan besøge Maldiverne året rundt. Temperaturen varierer meget lidt, og varmen er behagelig - og så er havvandet altid lunt; omkring 28 grader året rundt.

 
Maldiverne er en særdeles attraktiv rejsedestination året rundt. På grund af øgruppens beliggenhed uden for cyklonbæltet og tæt ved ækvator skinner solen de fleste dage, og dagtemperaturen ligger omkring 30 °C uanset årstiden. Nattemperaturen omkring 25-26 °C.
 
Vi gør opmærksom på at følgende beskrivelser af vejr- og klimastatistik er baseret på gennemsnitlige værdier for vejret på Maldiverne. De senere år har vist, at vejret ikke altid er så forudsigeligt som man kunne ønske, hvilket ellers ville gøre rejseplanlægning væsentligt nemmere. Hvorfor nedbør og temperaturer kan variere meget fra år til år. Vi anbefaler derfor altid at I vender jeres spørgsmål med en af vores rejsekonsulenter, og ikke lader vejrstatistikker være styrende for valg af rejsetidspunkt.
Januar, februar, marts og april – Maldivernes højsæson
Højsæsonen på Maldiverne er fra januar til april, hvor der kommer mindst nedbør. Disse måneder er derfor det bedste rejsetidspunkt til Maldiverne for de der ønsker mest mulig sol. Der er stadig chancer for regn, om end regnskyl er sjældnere og mere kortvarige i denne periode.
 
Maj, juni, juli og august – Mest for pengene
I denne periode regner det statistisk set mere end den foregående, men det er sjældent heldagsregn. Regnbygerne er oftest kraftige, kortvarige og passerer hurtigt. Du kan altså forvente 7-8 solskinstimer om dagen uanset sæsonen, og derfor er Maldiverne en fantastisk helårsdestination for alle der elsker sol, sand og vand.
 
Priserne i denne periode blandt de laveste for rejser til Maldiverne. Hvorfor der kan være mange penge at spare ved at rejse i denne sæson – som også gælder henover sommerferien og skoleferien.
 
September, oktober, november & december
Selvom vejret i perioden anses som værende Maldivernes regntid, så varierer de gennemsnitlige solskinstimer meget lidt i løbet af året - og selv når det regner er her behageligt varmt. Den meste regn falder typisk om natten. Da Maldiverne er beliggende ved ækvator og uden for cyklonbæltet, har det den fordel at vejret sjældent påvirkes af cykloner. Det regner derfor sjældent hele dage, hvorfor der stadig er sol i vente hvis man rejser i denne periode da vejret er hurtigt omskifteligt. Statistisk er der i perioden 7 solskinstimer om dagen.
 
Bedste tidspunkt at opleve hvalhajer i Maldiverne
Hvalhajen, kendt som verdens største fisk, kan blive op til 12 meter lang. Det er virkelig en stor oplevelse at snorkle eller dykke blandt disse blide kæmper. Det mest kendte og populære område at svømme med Maldivernes hvalhajer er ved South Ari Atoll. De er at finde året rundt ved South Ari Atoll, men særligt i perioden fra august til november øges chancerne betragteligt, da stigende mængder af plankton i havet tiltrækker endnu flere hvalhajer. I South Ari Atoll kan I bo på fx Lily Beach Resort, Constance Moofushi & Maafushivaru.
 
Derudover er Baa Atoll og Hanifaru Bay (UNESCO Biosphere Reserve - kun snorkling er tilladt) også et af de områder med de bedste chancer for at se hvalhajer – særligt månederne maj-juni samt oktober-november. Hoteller beliggende på øer i dette område er fx Anantara Kihavah & Milaidhoo Island
 
 
Klimastatistik kilde: Holiday-weather.com
 
 
 
Lufttemperatur
Januar
27°
Februar
28°
Marts
29°
April
29°
Maj
28°
Juni
28°
Juli
28°
August
28°
September
27°
Oktober
27°
November
27°
December
27°
Vandtemperatur
Januar
28°
Februar
28°
Marts
29°
April
30°
Maj
30°
Juni
29°
Juli
29°
August
29°
September
28°
Oktober
28°
November
29°
December
28°
Nedbør (mm)
Januar
75
Februar
50
Marts
73
April
132
Maj
216
Juni
172
Juli
147
August
188
September
243
Oktober
222
November
201
December
232